energie regenerabilă

Parc eolian de 180 de milioane de euro – construit de Enel Green Power în Africa de Sud

Social

Grupul Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA („EGP RSA”), a început lucrările pentru construcția parcului eolian Oyster Bay, cu o capacitate de aproximativ 140 MW, în municipalitatea Kouga din provincia Eastern Cape din Africa de Sud.

Construcția parcului Oyster Bay, al patrulea proiect eolian din Africa de Sud al Grupului Enel, presupune o investiție de aproximativ 180 de milioane de euro, precizează Enel într-un comunicat de presă.

„Odată cu începerea construcţiei celui de-al patrulea proiect eolian din Africa de Sud, în provincia Eastern Cape, continuăm să contribuim la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin energia cu zero emisii şi prin iniţiativele menite să creeze valoare comună. Aceste iniţiative includ modelul inovator implementat pe şantierul de construcţie al Oyster Bay, precum şi activităţile sustenabile centrate pe educaţia ştiinţifică şi tehnologică în zona din vecinătatea proiectului nostru.

Privind înainte, vom continua să valorificăm multitudinea de resurse regenerabile din Africa de Sud, prin producţia de energie sustenabilă, prin educaţie şi dezvoltare”, spune Antonio Cammisecra, director al Enel Green Power.

Programat să devină operațional în al doilea trimestru din 2021, parcul Oyster Bay, cu 41 de turbine eoliene, va genera aproximativ 568 GWh pe an, prevenind emisia unei cantități de aproximativ 590.000 tone de CO2 în atmosferă în fiecare an. Parcul eolian va fi susținut printr-un contract de furnizare a energiei pe 20 de ani cu Eskom, companie de utilități Sud-Africană, ca urmare a licitației organizate de guvernul Sud African prin programul Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP), prin care Grupul Enel a câștigat cinci proiecte eoliene de 700 MW, în aprilie 2015, în cea de-a patra rundă a licitației, potrivit aceleași surse.

„EGP va utiliza instrumente și metode inovatoare în construcția parcului eolian, precum platforme digitale avansate și soluții software pentru a monitoriza avansul și calitatea construcției și pentru a susține activitățile sitului, dispozitive digitale pentru realizarea controalelor de calitate pe teren și monitorizare inteligentă a componentelor turbinelor eoliene, cât și un sistem de securitate acitv.

Aceste procese și echipamente vor asigura o colectare mai precisă, mai rapidă și mai fiabilă a datelor, îmbunătățind calitatea procesului de construcție și facilitând comunicarea dintre echipele de pe șantier și cele de la distanță.

În plus, compania și-a asumat dezvoltarea locurilor de muncă în comunitățile din zona Oyster Bay, prioritizând, în același timp, educația, aceasta fiind cheia dezvoltării socio-economice, prin furnizarea de energie curată în școli prin intermediul unor sisteme de panouri fotovoltaice de dimensiuni mici, acordând elevilor burse în Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM) și susținând programe școlare în localitatea Kouga. EGP promovează STEM în comunitate și prin angajarea cu normă întreagă a trei profesori”,se mai precizează în comunicat.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, dedicată dezvoltării și operării surselor de energie regenerabilă din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania.

Enel Green Power are o capacitate gestionată de peste 43 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *