igor dodon

Mesajul Comisarului European Johannes Hahn pentru Igor Dodon

Externe

Johannes Hahn, comisarul european pentru politica de vecinătate și negocierile de extindere, i-a transmis președintelui Igor Dodon că Uniunea Europeană are așteptări puternice privind alegerile parlamentare care au loc în Republica Moldova la 24 februarie .

„Țara trebuie să se întoarcă pe calea reformelor, în special în ceea ce privește toate chestiunile legate de supremația legii”, a scris Johannes Hahn, pe pagina sa de Twitter, acolo unde menționează despre „ședința constructivă” pe care a avut-o cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Cei doi oficiali au avut o întrevedere în cadrul Conferinței Internaționale de Securitate de la München, care a avut loc între 15-17 februarie.
Într-o postare pe Facebook, Dodon susține că a discutat cu Hahn „chestiuni cu privire la extinderea relațiilor de colaborare în domeniile de interes comun, precum și a stabilirii unui dialog eficient a Republicii Moldova cu partenerii din UE”.

Și Igor Dodon a scris pe o pagină socială despre întrevederea cu Johannes Hahn. În mesajul său însă, președintele nu menționează nimic despre așteptările pe care le are UE și pe care le-a formulat comisarul european.

„Am reiterat faptul că relațiile cu Uniunea Europeană trebuie să fie în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, am adus la cunoștință domnului Johannes Hahn, obiectivul strategic al instituției prezidențiale care constă în edificarea unei politici externe echilibrate între Est și Vest și respectarea cu strictețe a statutului constituțional al neutralității permanente, poziție împărtășită de majoritatea populației RM și de partenerii externi.

Moldova nu trebuie să prietenească cu cineva împotriva cuiva, iar relațiile cu UE nu trebuie să fie în detrimentul relațiilor bune cu Federația Rusă”, scrie Igor Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *