PNL Sector 1 – “Emblema administraţiei Armand este criza permanentă a gunoaielor”

Politica

Sectorul 1 nu există în nicio bază de date a Ministerului Mediului. Rezultatele administraţiei Armand: 0 lei ceruţi, 0 bani primiţi!

Într-o conferinţă de presă comună ce a avut loc astăzi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, comisarul general al Gărzii de mediu, Andrei Corlan, şi candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1, George Tuţă, au atras atenţia că incompetenţa administraţiei Armand pune în pericol sănătatea cetăţenilor din Sectorul 1.

„Emblema administraţiei Armand este criza permanentă a gunoaielor. Timp de 4 ani Clotilde Armand s-a lăudat că se luptă cu ceea ce ea a numit mafia gunoaielor. Care este rezultatul? Se vede cu ochiul liber: munţi de gunoaie, iar şobolanii şi gândacii au pus stăpânire pe acest sector şi pun în pericol sănătatea cetăţenilor. Când spui că te lupţi cu mafia gunoaielor, dar tu creşti preţul cu 32% pentru curăţenie şi ceri să se ridice gunoiul mai rar, asta se numeşte cârdăşie, nu luptă. 100 de milioane de euro s-au băgat în salubritate în cei 4 ani de mandat, iar sectorul se sufocă sub gunoaie”, a declarat George Tuţă, candidat la Primăria Sectorului 1 din partea alianţei PSD-PNL.

De asemenea, în legătură cu situaţia colectării selective şi a fondurilor europene disponibile pentru astfel de investiţii, George Tuţă a declarat că „doamna Armand este campioana dezastrului din Sectorul 1, cu cel mai prost mandat şi cea mai slabă administraţie. Trebuie să dea explicaţii cetăţenilor de ce nu sunt puncte de colectare separată în Sectorul 1, de ce s-au pierdut bani europeni şi de ce pune zi de zi în pericol sănătatea oamenilor care trăiesc printre gunoaie.”

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că „Sectorul 1 nu există în nicio bază de date a Ministerului Mediului. Nu am avut vreo cerere de finanţare din partea administraţiei Armand, nici pentru Rabla clasic, nici pentru microbuze şcolare electrice, nici pentru piste de biciclete, şi nici pentru alte proiecte. Cetăţenii Sectorului 1 nu au putut beneficia de investiţii pentru că primăria nu s-a înscris în proiecte. Pe scurt, 0 lei ceruţi, 0 lei primiţi”.
În ceea ce priveşte colectarea selectivă, ministrul Mediului a subliniat faptul că aproape toată ţara a aplicat prin PNRR la fonduri europene pentru colectare selectivă, dar din păcate Sectorul 1 nu apare pe nicăieri ca beneficiar pentru că nu au fost depuse proiecte.

„Mă bucur ca domnul Tuţă candidează la Sectorul 1. Nu e doar colegul meu, îl cunosc de mult timp şi ştiu că, odată ajuns la Primărie, vom recupera toţi aceşti ani pierduţi. PNRR se termină în 2026 şi sper ca împreună cu domnul Tuţă să reuşim să recuperăm o parte din timpul pierdut şi să rezolvăm ce se mai poate rezolva din această situaţie”, a concluzionat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

„La Sectorul 1, în ultimii trei ani, Garda naţională de mediu a aplicat sancţiuni în valoare de 675.000 de lei pentru nerespectarea regimului deşeurilor, pentru abandonarea necontrolată de deşeuri, pentru neatingerea obiectivului anual de reciclare. În condiţiile în care noi ne-am asumat un target de 50% anual, aici suntem la 12, 19% în colectare separată şi reciclarea deşeurilor”, a explicat Andrei Corlan, comisar general Garda Naţională de Mediu.

George Tuţă, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, este deputat din anul 2020 şi chestor al Camerei Deputaţilor şi printre proiectele importante pe care le-a avut se numără cel privind eliminarea dosarului cu şină şi a copiilor inutile ce trebuie aduse la instituţiile statului. De asemenea, acesta a lucrat la legea care pune bazele unei educaţii financiare şi a contribuit la găsirea de soluţii pentru oferirea de servicii bancare gratuite tuturor românilor.

George Tuţă – Preşedinte PNL Sector 1
Ramona Porumb -Lider de grup al consilierilor locali PNL S1
Comunicat de presă – PNL Sector 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *