Polonia alocă 30 de milioane de dolari pentru adăposturi antiaeriene şi alte măsuri de securitate

Externe

Capitala Poloniei, Varşovia, va cheltui 117 milioane de zloţi (30 de milioane de dolari) în următorii doi-trei ani pe adăposturi antiaeriene şi alte măsuri de securitate, a anunţat miercuri primarul oraşului, relatează Reuters.

Deşi Polonia, stat membru al NATO, şi-a asigurat cetăţenii că apartenenţa sa la alianţa militară occidentală le garantează securitatea în faţa unui atac rus, invazia rusă din Ucraina învecinată a determinat lansarea de pregătiri pentru potenţiale atacuri, potrivit Reuters.

„Din propria noastră iniţiativă, am efectuat un inventar al spaţiilor de adăpostire”, a declarat într-o conferinţă de presă primarul Rafal Trzaskowski.
Varşovia dispune de circa 7 milioane de metri pătraţi de spaţii care ar putea fi folosite ca adăposturi, inclusiv parcări subterane şi staţii de metrou, a explicat el.

„117 milioane (de zloţi) pentru îmbunătăţirea siguranţei – sunt bani pentru următorii doi sau trei ani şi suntem gata să alocăm şi mai mult în acest scop”, a adăugat primarul.

Spitalele vor fi pregătite să facă faţă ameninţărilor şi publicul va fi educat pentru a şti cum să acţioneze în cazuri de urgenţe, a mai spus Rafal Trzaskowski.
În 2022, autorităţile au afirmat că serviciile de pompieri verifică starea celor 62.000 de adăposturi aeriene din Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *