Portugalia are cea mai mare rată de vaccinare COVID-19 din lume

Externe

Conform cifrelor Our World In Data, Portugalia este țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume.

Aproximativ 84% din 10,3 milioane de locuitori ai țării sunt acum complet vaccinați. Aceasta este cea mai mare rată din lume, înaintea unor țări precum Emiratele Arabe Unite (80,8%) și Singapore (77,3%) și cu mult înaintea procentului de 61,6% pe care îl au cumulat cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Obiectivul Portugaliei de a vaccina pe deplin 85% din populația sa este acum aproape atins și se așteaptă ca țara să relaxeze unele dintre măsurile impuse pentru a reduce răspândirea bolii. Restricțiile la frontieră sunt în prezent în vigoare, doar persoanele care călătoresc din statele membre ale UE / țările partenere precum și din alte 20 de țări, inclusiv SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Japonia și Singapore au acces în țară pentru motive neesențiale, cu condiția să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ. Toți trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

Restricțiile de capacitate sunt, de asemenea, în vigoare pentru baruri, restaurante, locuri culturale, dar și la evenimentele de familie, cum ar fi nunți și botezuri. Un Certificat de Sănătate COVID este necesar pentru a avea acces în anumite locuri sau la evenimente mari, cursuri, săli de sport și restaurante, pe timpul weekend-ului și de sărbători legale.

Odată cu creșterea numărului de vaccinări rata infecției COVID-19 dar și spitalizările din această cauză au scăzut la cel mai mic nivel de aproape 18 luni.

Miercuri, țara a înregistrat 891 de noi infecții și 8 decese. Aproximativ 426 de persoane au fost internate de COVID-19 în toată țara, comparativ cu 527, în urmă cu o săptămână și 621, pe 8 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *