Poșta Română

Poșta Română – atenționare pentru românii care au carduri de energie

Social

Poșta Română îi atenționează pe românii care beneficiază de carduri de energie că sumele primite ca ajutor pot fi folosite doar până la data de 27 decembrie.
Cu ajutorul cardurilor de energie puteți plăti factura la energie termică și curent electric, însă aceste carduri expiră la data de 27 decembrie 2023, anunță Poșta Română.

Cardurile alocate ambelor tranșe din 2023 se pot folosi până la această dată inclusiv, sprijinul neputând fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.
Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.
Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.
Plățile se fac prin mandat poștal. Nu se pot efectua mai mult de 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin.

„Din acest motiv, vă încurajăm să le utilizați până la această dată (27 decembrie 2023, n.r.). Verificați soldul rămas pe card și asigurați-vă că îl utilizați integral înainte de data de expirare”, au avertizat reprezentanții companiei naționale.

Ajutoarele primite pe cardurile de energie pot fi utilizate pentru a achita facturi la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, dar și pentru orice alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor, potrivit precizărilor Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Condițiile detaliate de acordare a acestor ajutoare sunt reglementate de OUG nr. 166/2022.
Sprijinul acordat populației vulnerabile pentru compensarea prețurilor la energie este de 1.400 lei și este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *