Premierul Ludovic Orban – verifică stadiul lucrărilor la stadioane

Politica

Premierul Ludovic Orban a mers luni să verifice stadiul lucrărilor la stadioanele din Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf, în perspectiva găzduirii meciurilor din cadrul Campionatului de Fotbal EURO 2020. Premierul a acuzat fostul Guvern PSD că nu a făcut mai nimic pentru ca lucrările să avanseze.

„Practic, timp de 4 ani de zile nu s-a făcut aproape nimic. Toată lumea știa că trebuie să organizăm turneul și nu s-a făcut aproape nimic. În afara stadioanelor mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Băneasa, vorbim și de calea ferată, care în momentul de față se confruntă cu un posibil blocaj datorat unei acțiuni in instanță.

Chiar în cursul acestei dimineți am solicitat ministrului Transporturilor să se implice. Constructorul are front de lucru, cu excepția acelei suprafețe care este disputată si asupra careia instanța va trebui sa se pronunțe. Eu nu-mi pot imagina o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor”, a declarat Orban.

„Terminarea celor trei stadioane nu pune în pericol organizarea campionatului european. Terminarea căii ferate Otopeni – Gara de Nord nu e în planul de mobilitate pus în practică și validat de UEFA. Nu avem o problemă. Dacă se va termina calea ferată, o vom introduce în planul de mobilitate. Stadionele va fi foarte bine să le terminăm, cel puțin stadionul Ghencea, că l-am introdus în bazele de antrenament pentru EURO2020 în acest an. Deci dacă și stadionul Arcul de Triumf va fi gata, îl vom introduce și pe acela”, a explicat coordonatorul proiectului, Gică Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *