dancila-dragnea

Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD Liviu Dragnea participă la Congresul Socialiștilor Europeni

Social

Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD, Liviu Dragnea vor participa vineri și sîmbătă la Congresul Socialiștilor Europeni, care va avea loc la Madrid.

Partidul Socialiştilor Europeni (PES), care are al doilea cel mai mare grup din Parlamentul European, S&D, îşi desemnează, astăzi şi mâine, la Madrid, candidatul comun pentru şefia Comisiei Europene. Alianța S&D împlinește zece ani de când și-a luat această denumire. Nominalizat este Frans Timmermans, actualul prim-vicepreşedinte al CE.

La congresul de la Madrid socialiștii europeni ar urma să-și lanseze programul electoral în campania pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Cei doi lideri ai PSD Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, vor a avea și o întâlnire bilaterală cu Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene,un critic fervent al atacurilor coaliției de guvernământ la adresa justiției.

Viorica Dăncilă a declarat, marți seara, că îl va informa pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre OUG care modifică legile Justiţiei.

„Voi avea o discuţie cu domnul prim-vicepreşedinte la Madrid despre această ordonanţă de urgenţă şi îi voi explica pe larg despre motivele şi ce presupune această ordonanţă de urgenţă”, a declarat Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *