vw

Volkswagen ajunge în Etipoia

Externe

Compania germană de automobile Volkswagen, a semnat un memorandum de înțelegere pentru investiții, cu Comisia de Investiții din Etiopia, o agenție guvernamentală însărcinată cu atragerea de capital în țară.

Știrea a fost publicată într-un comunicat al Comisiei. „Memorandumul va permite gigantului german să înființeze o fabrică pentru asamblarea autoturismelor în Etiopia”, se arată în comunicat.

Etiopia a devenit astfel, a treia țară africană subsahariană care, a semnat un astfel de acord cu Volkswagen în ultimele șase luni, după Ghana și Nigeria.

La semnarea acordului, în Addis Abeba, de către comisarul Abebe Abebayehu și Thomas Schaefer- șeful diviziei sub-sahariene a companiei Volkswagen, a fost de asemenea prezent și președintele german Frank-Walter Steinmeier.

Potrivit datelor firmei de consultanță Deloitte, datând din 2014, Etiopia are cea mai mică rată a proprietarilor de mașini din lume: două la o mie de locuitori. Costurile sunt cele care descurajează cumpărarea unui vehicul, în special taxele de import.

Etiopia este o țară prioritară pentru Germania în cadrul inițiativei G20 și Volkswagen Compact with Africa și, în acest context, va colabora îndeaproape cu instituțiile de învățământ superior din Etiopia și, instituțiile de formare pentru dezvoltarea competențelor și creației a capacității de talente locale.

În concordanță cu strategia Transform 2025+, Volkswagen își consolidează regiunile de dezvoltare individuale, concentrându-se pe noile piețe. Deși piața africană a automobilelor este acum relativ mică, zona subsahariană are potențialul de a se dezvolta, devenid o piață de viitor.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *