presedintele iohanis

Președintele Klaus Iohannis critică OUG prin care se modifică legile justiției

Social

Președintele Klaus Iohannis critică dur pe pagina de Facebook OUG anunțată marți de ministrul Justiției Tudorel Toader, prin care se modifică Legile Justiției.

Președintele transmite că PSD acționează împotriva României și a statului de drept și că le creează un statut special celor care au probleme cu legea.

”PSD a acționat astăzi din nou împotriva Justiției și a statului de drept, împotriva României și a cetățenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanțe de urgență un statut special pentru cei care au probleme în justiție.

Și românii, și liderii europeni știu că nu există nicio altă justificare pentru obsesia de a slăbi până la ineficiență justiția din România, în afară de interesele personale. România nu poate fi pusă la dispoziția celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiției.”,scrie președintele pe pagina de facebook.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis vine după ce Guvernul a adoptat ieri o OUG care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat, ieri, că Guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență. Prima vizează desemnarea candidaților României pentru funcția de procuror european, iar cea de a doua modifică cele trei legi ale justiției, precum și unele regulamente pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *