Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis – “după 15 mai putem discuta despre măsuri de relaxare”

Politica

Măsurile de izolare şi distanţare socială ar putea fi relaxate gradual după 15 mai, când expiră al doilea decret prin care a fost prelungită starea de urgenţă, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, marți, la Palatul Cotroceni, după ce a participat la o ședință de evaluare a măsurilor luate până acum de autorități, alături de premierul Ludovic Orban și de unii membri ai Guvernului.

„După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectae scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare. Vreau să spun însă că această relaxare va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-o dată. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții. Aceste chestiuni se hotărăsc în baza dovezilor științifice și medicale de către politicieni, de către Guvern.

(…) Este important să știm că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Aceste măsuri vor fi măsuri graduale. La început vor fi posibile activități care prezintă un risc mic de contaminare cu acest virus. Este evidentă nevoie de o evaluare a medicilor, a specialiștilor, dar și o evaluare economică, fiindcă că noi dorim să repornim economia României.

Este important să înțelegem acum că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața ficăruia, și atunci responsabilitatea revine mai mult decât până acum fiecăruia dintre dumneavostră dragi români. Ficare dintre noi va trebui să aibă mai multă grijă de el, de familia lui și de cei apropiați.

Este încă prea devreme să relaxăm acum aceste măsuri”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *