muzeu subacvatic

Primul Muzeu subacvatic din România – se va deschide la Constanța

Lifestyle

Primul muzeu subacvatic din România se va deschide vara viitoare, la Constanţa, iar prima piesă a fost deja amplasată pe fundul Mării Negre, între zidurile vechii Cetăţi Tomis.

Este vorba de o statuie care îl înfăţişează pe Ovidius, poetul exilat la Pontul Euxi, realizată de sculptorul Gabriel Rizea din Craiova. Statuia are peste un metru înălţime, o greutate de 70 kilograme şi este realizată din lemn de plop, care nu afectează mediul subacvatic și care rezistă în apă peste 200 de ani.

Ideea realizării muzeului subacvatic aparține unui scafandru profesionist, Pascale Roibu, care a răscolit adâncurile Mării Negre şi a adus la suprafaţă vestigii antice.

“Poetul Ovidius sub ape, prins între zidurile cetății Tomis…prima piesă din viitorul muzeu subacvatic, ce va fi realizat în Marea Neagră, la Constanța”, a scris într-o postare pe Facebook, Pascale Roibu.

Scafandrul a obţinut toate aprobările pentru ca, vara viitoare, turiştii care vizitează Constanţa să se poată bucura de istorie sub apă.
Muzeul va fi deschis publicului larg, fără să se perceapă vreo taxă.

Exponatele vor fi amplasate la o adâncime de maximum 10 metri, astfel, vor avea acces chiar şi scafandrii începători. Cei care vor să facă primele scufundări pentru a vizita muzeul vor fi însoţiţi de un instructor.
Astfel de muzee subacvatice se găsesc în mai multe zone de pe glob: în Mexic, Insulele Gran Canaria și Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *