Proiect USR care elimină toate plafoanele la plata în numerar

Politica

USR critică limitarea plăților cu bani cash de către majoritatea PSD și PNL și a depus un proiect de lege care asigură dreptul de a plăti cu numerar pe teritoriul României.

„Aberația limitării numerarului trebuie să dispară! Limitarea plăților cu numerar pentru români impune costuri suplimentare și drumuri inutile pentru a face plăți. Pentru antreprenori, costurile cu comisioanele vor crește cu 1-2% la depunerea banilor în bancă la ghișeu. La fel și pentru plățile prin POS. Și toate acestea pentru ce? Pentru combaterea evaziunii? Aveam printre cele mai mari evaziuni din Europa și totodată printre cele mai scăzute limite la plată cu numerar chiar și înaintea noilor restricții. Este o minciună că e pentru combaterea evaziunii, totul este pentru ei și pentru a controla mai mult portofelele românilor”, a spus deputata USR Cristina Prună.

Limitarea plăților cash afectează negativ întreaga economie, România fiind printre singurele 5 țări din Europa cu limite mai mici de 3.000 de euro la plățile cash și printre singurele 15 țări cu limite la plata cash.
„Plățile în numerar trebuie să fie legale. Dacă se poate în Germania, Anglia, Suedia, Irlanda, Polonia, Austria, Finlanda și multe altele țări, de ce nu s-ar putea și în România? Statul nu ar trebui să oblige pe nimeni să lucreze nici cu card, nici cu numerar. Să lucreze în ce își doresc comercianții români și clienții lor. Țările iubitoare de libertate nu limitează plățile în numerar. Doar țările precum China comunistă care folosesc banii ca mijloc de control al populației. Din China s-au inspirat și Marcel Ciolacu, PSD și PNL, atunci când au impus cea mai draconică limitare a numerarului din UE”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.

Proiectul depus de USR oferă oamenilor mai multe opțiuni pentru gestionarea banilor lor. În plus, permite tuturor cetățenilor, inclusiv celor cu acces limitat la serviciile bancare sau digitale, să participe la economie.
Comunicat de presă – USR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *