Remdesivir și Tocilizumab ajung în spitalele din țară – esențiale pentru bolnavii COVID-19

Social

Mii de flacoane de Remdesivir și Tocilizumabum ajung în spitalele din toată țara, necesare tratamentului pacienților bolnavi de COVID-19 cu forme critice și severe. Ministerul Sănătății a anunțat într-un comunivcat de presp că medicamentele vor fi distribuite de marți, 12 octombrie.

„Ministerul Sănătății depune toate eforturile pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.
Mâine, 12 octombrie 2021, un număr de 24 160 de flacoane de Remdesivir vor fi distribuite unităților sanitare cu paturi care au solicitat acest medicament pentru tratarea pacienților cu forme medii de boală.

Pentru acest medicament, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va încheia un contract subsecvent cu firma producătoare pentru încă 139 296 flacoane care vor fi livrate, în tranșe, până în prima jumătate a lunii decembrie 2021.

Din stocul total de 2000 fl de 400mg si 6434 de flacoane de 80 de mg Tocilizumabum achizitionat printr-un acord- cadru, au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică, un număr 1620 flacoane de 400 mg și 5100 de flacoane de 80 mg, iar astăzi vor fi livrate alte 259 flacoane de 400mg și 848 flacoane de 80 mg. Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București alocă medicamentul către spitalele din zona lor de responsabilitate, care tratează pacienți cu forme critice și severe, ventilați mecanic, sau care necesită aport de oxigen.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății (MS) a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a altor 12 700 de flacoane de Tocilizumabum, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *