nato

România are un nou ambasador la NATO

Politica

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru acreditarea lui Dănuţ-Sebastian Neculăescu în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României la NATO şi şef al Delegației Permanente a României la NATO.

Noul reprezentant permanent al României la NATO, Dănuț Sebastian Neculăescu, este secretar de stat pentru afaceri strategice, este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002, potrivit site-ului mae.ro.

Conform MAE, Dănuţ Sebastian Neculăescu a fost secretar de stat pentru afaceri strategice, este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002. În perioada 2017-2019 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru relaţii cu vecinătatea estică şi relaţii multilaterale la nivel global. Pe parcursul carierei diplomatice a îndeplinit responsabilităţi atât în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, cât şi în serviciul diplomatic exterior.

În intervalul aprilie – iulie 2017 a îndeplinit funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului.
„A contribuit la aprofundarea dialogului strategic cu SUA, inclusiv prin participarea la consultări în cadrul Celei de a V-a reuniune a Task-Force-ului pentru implementarea Declaraţiei comune privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România şi SUA. De asemenea, printre principalele linii de mandat s-a numărat consolidarea Parteneriatului strategic bilateral pentru integrare europeană a Republicii Moldova”, potrivit Ministerului de Externe.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 10 noiembrie 2021, mai multe decrete pentru rechemarea în ţară a mai multor ambasadori, printre care şefii Delegaţiilor Permanente pe lângă UE şi NATO, Luminiţa Odobescu şi Stelian Stoian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *