România – aur și argint la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima

Sport

Echipa masculină a României, formată din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, a câștigat medalia de aur în proba ştafetă 4×100 m liber de la Campionatele Mondiale de Nataţie pentru juniori de la Lima.

David Popovici a stabilit și un nou record al competiției la 100 m, a anunțat Federația Română de Natație într-o potare pe pagina de facebook.
„România este CAMPIOANĂ MONDIALĂ în proba de ștafetă 4×100 m liber masculin! Iar David Popovici a stabilit un nou record al competiției la 100 m!

Extraordinară performanță pentru natația românească la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. România a cucerit medalia de AUR în finala probei de ștafetă 4×100 m liber masculin!
În componența, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, ștafeta României a condus finala de la un capăt la altul și a cucerit medalia de AUR cu timpul de 3:18.84 min.

Totodată, cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției!!!
Pe locul doi s-a clasat Franța (3:20.29 min.), iar pe poziția a treia a terminat Lituania (3:20.41 min.).
Țara noastră a mai obținut o medalie de argint, prin Vlad Stancu, la proba 400 m liber.
Vlad a fost întrecut doar de către brazilianul Stephan Steverink, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat polonezul Krysztof Chmielewski.
Competiția continuă până pe 4 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *