Rusia nu va participa la conferința organizată de SUA la Varșovia

Externe

Rusia nu va participa la conferința de la Varșovia, privind Orientul Mijlociu, organizată de SUA.
Ministrul de externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, și-a exprimat regretul față de această decizie, deoarece Moscova joacă un rol important în regiune, în opinia sa. Reprezentanții ruși nu vor participa la conferința ministerială privind Orientul Mijlociu organizată de Polonia și Statele Unite la 13 și 14 februarie la Varșovia. Acest lucru a fost anunțat de șeful diplomației poloneze, Czaputowicz într-un interviu publicat luni în ziarul Rzeczpospolita.
„Rusia a anunțat că nu va participa la conferință, înainte de a-și cunoaște programul, arată că această conferință nu este în interesul Rusiei. Păcat, pentru că Rusia are un rol important în Orientul Mijlociu”, a declarat ministrul .
În 11 ianuarie, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat într-un interviu acordat la Fox News că Statele Unite vor organiza o conferință internațională de prim – plan în Polonia, în perioada 13-14 februarie pentru a conveni asupra mecanismelor de stabilizare al contextului în Orientul Mijlociu, în special pentru a discuta despre limitarea influenței iraniene în regiune, care, pentru șeful diplomației americane este „destabilizator”. Într-o conferința de presă, privind evenimentele din 2018, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia a primit invitația la evenimentul de la Varșovia cu descrierea programului, care include discutarea conflictelor din Siria, în Yemen, problemele programului de rachete iraniene și acțiunile Iranului în regiune. Lavrov a menționat că „se pare că întregul program al conferinței este legat de promovarea pozițiilor americane de a conține Iranul în această regiune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *