Toyota și Panasonic – împreună pentru a dezvolta baterii de automobile electrice

Lifestyle

Toyota și Panasonic lucrează pentru a lansa o alianță dedicată dezvoltării în comun a bateriilor electrice de mașini, precizează sursele de presă japoneză Nikkei Asia Review. Ideea celor două companii este de a-și uni forțele (începând cu anul 2020) pentru a împărți costurile și pentru a concura mai eficient în domeniul vehiculelor cu emisii zero, în special pe o piață-cheie precum China. Dacă în lumea hibridă, de fapt, Toyota este, cu siguranță, una dintre cele mai importante companii, ea a rămas în urmă în sectorul electric, mai ales în comparație cu concurenții din China. Unul dintre cele mai mari obstacole constă în costurile ridicate necesare pentru dezvoltarea bateriei. Toyota va deține 51% din această colaborare, al cărui nume este încă necunoscut. Panasonic, responsabil pentru restul alianței, se angajează să pună la dispoziția Toyota, în Japonia și China, cinci dintre sistemele sale de producție a bateriilor.
Începând cu 2020, Toyota și Panasonic intenționează să activeze o producție de baterii care vor avea o capacitate de 50 de ori mai mare decât cea utilizată în prezent în lumea automobilelor electrice și hibride, încercând în același timp să reducă costurile prin utilizarea unor volume mai mari de producție. Proiectele deja luate în considerare de către companii vizează crearea unor baterii de litiu solide: tehnologie care promite o performanță mai bună și o mai mare siguranță.
Noile baterii vor fi utilizate de vehiculele Toyota, desigur, dar vor fi de asemenea disponibile pentru Mazda Motor (partener Toyota în dezvoltarea tehnologiilor de electrificare), Toyota Daihatsu Motor și Subaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *