Bookfest 2019

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2019

Lifestyle

Miercuri, 29 mai se deschid porțile Salonului de carte Bookfest 2019. Bookfest, unul dintre cele mai importante târguri de carte de la noi, are loc între 29 mai și 2 iunie.

Ediția din acest an, ajunsă la numărul 14, include în program reduceri la peste un milion de volume de la toate editurile din țară, lansarea unor 4.000 de cărți noi și peste 350 de evenimente. Evenimentul are loc la Pavilionul B2 din Complexul Romexpo București. Intrarea este liberă. Salonul de carte este deschis miercuri, joi și duminică între orele 10.00 și 20.00, iar vineri și sâmbătă, între orele 10.00 și 21.00.

Invitatul special al acestei ediții este Marea Britanie. Zece autori – printre care Sarah Perry (”Șarpele din Essex”), Mahsuda Snaith (”How to Find Home”) și poeta Kirsty Logan – din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord vor participa la evenimentele organizate de British Council la Bookfest 2019. Editurile românești, mari sau mici, specializate în ficțiune sau non-ficțiune, autori români sau străini vin la Bookfest 2019 cu o serie de titluri noi.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi al Ambasadei Marii Britanii din Bucureşti. Invitatul de Onoare – Marea Britanie a pregătit un program extrem de dens şi de atractiv, cu scriitori şi specialişti ai industriei editoriale britanice, una dintre cele mai de succes din lume.

„Cred că Bookfest a reuşit să demonstreze deja, odată cu mutarea în noul pavilion B2, că piaţa editorială din România are o ofertă extrem de bogată şi atrăgătoare pentru toate gusturile, vârstele şi buzunarele.

Sper ca şi publicul să ne fie alături într-un număr cât mai mare în aceste cinci zile de sărbătoare a cărţii la care celebrăm şi atât de bogata cultură britanică, invitatul de onoare al ediţiei 2019”, a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România (AER), organizatorul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *