sibiu

Sibiul se pregăteşte de Summit-ul UE

Social Actualitate

Sibiul se pregăteşte pentru Summitul din 9 mai. La Consiliul European informal, care va avea loc la Sibiu vor participa șefii de stat sau de guvern din UE. Summitul va fi găzduit de Klaus Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent președinția Consiliului.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.
Oaspetiții din Uniunea Europeană care vor sosi la Sibiu pe 9 mai, pentru Summitul informal al șefilor de stat și de guvern din UE, se vor putea bucura, în Piața Mare din centrul orașului, de un spectacol extraordinar al Ansamblului Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”, iar apoi de un concert al artistei Delia, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

„Sibiu Summit Celebration: Pentru a încheia frumos o zi de 9 mai istorică, în care Sibiul va găzdui Summitul informal al sefilor de Stat si Guvern din Uniunea Europeană, Primaria Municipiului Sibiu organizează o serie de evenimente în ziua de 9 mai și în preajma acestei date. În data de 9 mai, de la ora 20 va începe un spectacol extraordinar al Ansamblului Folcloric Profesionist ‘Cindrelul – Junii Sibiului’, iar apoi un super concert al artistei Delia – Acadelia”, se arată in anunțul Primăriei Sibiu.

Conform aceleiași surse, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a pregatit un spectacol impresionant cu aceasta ocazie. Pe scena din Piața Mare va fi ilustrată, prin joc și muzică, o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României.

Primăria Sibiu a mai pregătit şi două evenimente gastronomice. În zilele de 8 şi 9 mai, un târg cu produse gastronomice locale şi reţete tradiţionale preparate la faţa locului, iar în perioada 8-12 mai, un eveniment ce va include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiţionale, dar şi zone de florărie şi aprozar.

Şi Filarmonica de Stat va susţine un concert în cinstea oaspeţilor ce urmează să vină la Summitul UE.

„Va fi o zi istorică pentru Sibiu, orașul nostru fiind pentru scurt timp Capitala Europei. Ne dorim ca sibienii să se apropie de această sărbatoare asa cum le place: prin evenimente în centrul Sibiului. Junii vor face spectacol pe scena din Piața Mare începând cu ora 20, iar Delia, unul dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, va anima și va colora finalul unui 9 mai de poveste”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene și viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu șefii de stat si de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegații oficiale, 400 de invitași de rang înalt, circa 900 de jurnaliști și 100 de traducători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *