Sindicatul Național Sport și Tineret  – miting de protest la sediul Agenției Naționale pentru Sport în 23 aprilie

Social

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST, membru al Federaţiei PUBLISIND / Blocul Naţional Sindical – BNS, organizează un Miting de Protest la sediul Agenţiei Naţionale pentru Sport din strada Vasile Conta nr.16, sector 2, Bucureşti, în data de 23 aprilie 2024, între orele 12.00 – 14.00.

Ne-aţi ignorat destul!
Protestăm la ANS cu echipa completă, ne vom striga nemulţumirile împreună cu colegii care muncesc în Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, Cluburile Sportive Municipale, Complexurile Sportive Naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport – INCS, Federaţiile Sportive Naţionale şi din Agenţia Naţională pentru Sport – ANS. Vin alături de noi şi sportivii nemulţumiţi de lipsuri şi tăieri la toate capitolele: echipament, premieri, transport sau condiţii de pregătire.

Ne zbatem în mizerie şi sărăcie!
Salariile noastre sunt cele mai mici din întreg sistemul bugetar, iar Agenţia Naţională pentru Sport nu a făcut nimic pentru salariaţii din subordinea sa. Conducerea ANS-ul nu a iniţiat niciun demers legal de reglementare salarială în cele nouă luni de la înfiinţarea sa, spre deosebire de reprezentanţii altor instituţii, care au pus pe masa guvernului problema salariilor, au susţinut şi au obţinut majorări importante pentru angajaţii lor.

Performanţele şi medaliile nu ţin de foame!
(oricum nu se mai premiază rezultatele sportive)
Revendicările şi nemulţumirile SNST: salariile foarte mici, miile de orele suplimentare neplătite şi necompensate cu timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal, munca neplătită din zilele de sâmbătă şi duminică, lipsa de personal şi condiţiile mizere de muncă din unele unităţi. Toate aceste probleme sunt băgate sub preş de decidenţii care îşi asumă nemeritat rezultatele sportive şi activităţile realizate cu multe greutăţi şi sacrificii de colegii noştri.
SNST va continua protestele până când va obţine salariile cuvenite pentru membri

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită majorarea cu 25% a salariilor acum, eliminarea inechităţilor şi a discriminărilor! Totodată cerem transparenţă privind măsurile de descentralizare şi reorganizare a subordonatelor; trebuie eliminată incertitudinea cu privire la păstrarea şi siguranţa locurilor de muncă, cerem măsuri imediate în acest sens. Solicităm soluţii pentru Sport şi Tineret, criterii concrete în acordarea bugetelor către subordonate şi federaţiile sportive naţionale.

Comunicat de presă – Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *