Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi la Roland Garros

Sport

Sorana Cîrstea (29 ani, 84 WTA) s-a calificat în turul 2 de la Roland Garros, după ce a trecut în trei seturi, scor 5-7, 6-4, 7-5, de Kaja Juvan (Slovenia – 131 WTA). Slovena a înlocuit-o pe Petra Kvitova, care s-a retras din cauza unei accidentări.

Sorana s-a impus după două ore şi 24 de minute, în faţa adversarei venite din postura de ”lucky loser”, după retragerea cehoaicei Petra Kvitova, a şasea favorită.

Este prima victorie obţinută de Sorana Cîrstea în circuitul WTA, după o pauză de trei luni, precedentul succes al româncei înregistrându-se la Dubai.

Kaja Juvan (18 ani, 131 WTA) a câştigat primul ghem al meciului, contra serviciului, dar Cîrstea a revenit şi a preluat controlul, mergând cu serviciul până la 5-5, când slovena a reuşit un break, iar apoi a câştigat primul set cu 7-5.

Kaja Juvan a continuat să joace mai bine şi profite de greşelile comise în serie de Cîrstea şi în setul secund, în care a avut 3-1 şi 4-2. Cîrstea a reuşit să revină şi a restabilit egalitatea la seturi, după patru ghemuri consecutive câștigate (6-4).

În decisiv, Cîrstea a avut mai multe mingi de 3-0, dar le-a ratat. Juvan a ajuns să conducă cu 4-2 și 5-3, dar românca a rezistat, a rămas în meci şi a reuşit să se impună cu 7-5.

Sorana Cîrstea, semifinalistă săptămână trecută la Nurnberg, şi-a asigurat un cec de 87.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

În turul doi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Aliona Bolsova (Spania, 21 ani, 137 WTA) şi Vera Zvonareva (Rusia, 34 ani, 78 WTA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *