Sorin Cîmpeanu – Elevii medaliaţi cu aur la olimpiadele internaţionale vor primi un premiu de 20.000 de lei

Social

Guvernul a aprobat creşterea sumelor alocate elevilor care au obţinut premii la concursurile internaţionale, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă, miercuri, înaine de începerea ședinței de guvern. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat şi „o creştere semnificativă pentru olimpiadele regionale”.

„Vom adopta decizii legate de ceea ce înseamnă creşterea sumelor pe care Guvernul le alocă pentru recompensarea performanţei, recunoaşterea şi recompensarea performanţei, în acest sens reuşind să ajungem la un cuantum de până la 20.000 de lei pentru premiile internaţionale obţinute de către elevii români care participă la aceste concursuri „, a declarat Nicolae Ciucă.

În completare, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a detaliat:
“Este vorba de o creștere până la 20.000 de lei pentru cei care la olimpiade internaționale sunt medaliați cu aur absolut, deci punctaj maxim; de 15.000 de lei medalii de aur; 12.500 de lei argint și bronzul – 10.000 de lei. Este vorba de o creștere semnificativă, de asemenea, pentru olimpiadele regionale a premiilor. Este vorba de o creștere – mi-e greu să o calific – de la 22 de lei per elev, cât se primea, 22 de lei per elev pentru premiul I la olimpiadă națională pe echipe.

Într-o echipă de 20 de elevi, spre exemplu, fiecare elev primea 22 de lei pentru premiul I la olimpiadă națională, conform unei hotărâri de guvern din anul 2016. Prin hotărârea de guvern de astăzi, creștem de la 22 la 600 de lei pe elev pentru premiul întâi la olimpiada națională. Inclusiv recunoașterea valorii în concursurile naționale este reglementată prin această hotărâre de guvern.

Toate aceste premii se plătesc din bugetul Ministerului Educației, sunt asumate. De asemenea, avem o hotărâre de guvern și o ordonanță de urgență prin care extindem cu încă 50 de școli programul ‘Masă caldă’ – este un element extrem de important care vine în pregătirea Proiectului Legii educației ”România educată”, în care extinderea se face nu la 300, nici la 350 de școli ci, așa cum s-a agreat în discuțiile anterioare, la un milion de elevi, cel puțin un milion de elevi în România să beneficieze de masă caldă după adoptarea acestor legi.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *