Spania va solicita teste negative pentru COVID-19 sau dovada vaccinării călătorilor din China

Externe

Persoanele care călătoresc din China în Spania vor trebui să facă testul COVID-19 negativ sau să dovedească faptul că au fost complet vaccinate împotriva acestei boli, a declarat vineri cel mai înalt oficial spaniol din domeniul sănătății, relatează Reuters.

La începutul acestei luni, China a început să desființeze cel mai strict regim COVID din lume, care prevedea izolări și teste extinse, într-o schimbare bruscă de politică.
„La nivel național, vom pune în aplicare controale în aeroporturi care să impună tuturor pasagerilor care vin din China să prezinte un test COVID-19 negativ sau dovada unui curs complet de vaccinare”, a declarat presei ministrul sănătății, Carolina Darias.

Noua măsură vine după ce Comitetul pentru securitate sanitară al Uniunii Europene s-a reunit joi pentru a discuta strategia comună a blocului pentru a atenua răspândirea virusului odată cu afluxul de vizitatori din China, după ce țara asiatică a ridicat majoritatea restricțiilor de călătorie.

Darias a adăugat că Spania se va coordona la nivel înalt cu alte țări membre pentru a adopta o politică comună, insistând în același timp pentru o revizuire a condițiilor actuale pe care trebuie să le îndeplinească călătorii care doresc să obțină așa-numitul certificat digital COVID al UE.
Anterior, țări precum Italia, Coreea de Sud, Statele Unite, India și Japonia au impus teste obligatorii pentru vizitatorii din China.

Presa de stat chineză a declarat vineri că cerințele de testare impuse în întreaga lume ca răspuns la un val crescând de infecții sunt „discriminatorii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *