„Spărgătorul de nuci”, transmis online de Opera Naţională Bucureşti în Ajunul Crăciunului

Lifestyle

Joi, 24 decembrie, în Ajunului Crăciunului, Opera Naţională Bucureşti va transmite online spectacolul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.

Spectacolul de balet ce ne va aduce mai aproape magia sărbătorilor de iarnă va fi transmis online pe site-ul instituţiei, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ şi pe canalul de Youtube a Operei Naţionale Bucureşti, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB.

În aşteptarea lui Moş Crăciun, vă propunem o poveste despre sărbătorile de iarnă şi vă invităm în lumea basmelor pentru a viziona împreună „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, începând cu ora 17:00.

Celebrul balet „Spărgătorul de nuci” a cucerit publicul spectator de toate vârstele chiar de la premiera mondială de pe scena Teatrului Imperial Mariinski, Sankt Petersburg, ce a avut loc în decembrie 1892. Piotr Ilici Ceaikovski a devenit astfel compozitorul care a bucurat inimile copiilor de pretutindeni în prag de sărbătoare, oferindu-le cel mai frumos cadou: o poveste de basm cu o tradiţie lirică ce continuă să anunţe şi astăzi sărbătorile de iarnă, cu exaltare şi pe partituri fermecătoare.
Datorită succesului de care s-a bucurat, celebrul balet a fost transpus de-a lungul anilor cu succes în filme artistice, desene animate sau balet pe gheaţă, partitura compozitorului rus având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas. Povestea de iarnă ne aduce în atmosfera de basm în care dansul, emoţia şi simfonia se întregesc într-un vals de vis.

Înregistrarea va fi disponibilă în site-ul oficial al instituţiei, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ şi pe canalul de Youtube al Operei Naţionale Bucureşti, în link-ul
https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB; fiind accesibilă publicului doar pe durata difuzării spectacolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *