START al simulării examenului național de Bacalaureat

Social

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, simularea examenului naţional de Bacalaureat începe astăzi, cu proba scrisă de Limba şi literatura română.
Proba scrisă obligatorie a profilului va fi susținută marti, iar miercurise va desfășura proba scrisa la alegere a profilului sau specializarii.

Elevii reprezentând minoritățile naționale vor susține pe 7 martie proba scrisă la limba și literatura maternă.
Accesul elevilor în săli este permis pâna la ora 8.30. Probele încep zilnic, la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală de eaminare vor fi distribuite subiectele.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor.
Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale din acest an sunt publicate zilnic, la ora 15.00.
Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, optimizarea rezultatelor obținute de elevii din învațămantul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie. Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidatilor.
De asemenea, rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situații excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *