clinton

SUA 2020 – Hillary Clinton nu va candida la alegerile prezidențiale

Externe

Hillary Clinton nu va candida la alegerile prezidențiale din 2020. Anunțul a fost făcut într-un interviu la un post de televiziune din New York – News 12. Fosta primă doamnă și fost Secretar de Stat a spus, de asemenea, că nu crede că va aplica în viitor pentru un alt post public.

„Nu mă voi prezenta, dar voi continua să lucrez, să vorbesc și să apăr ceea ce cred”, a spus Clinton, care apoi a răspuns „Nu cred” la o întrebare în eventualitatea de a ocupa un rol public în viitor. Fostul candidat democrat pentru ultimele alegeri prezidențiale, a clarificat definitiv, pentru prima dată, că nu dorește să-l provoace din nou pe Trump în 2020.
Fosta șefă a diplomației americane – Secretar de Stat în perioada 2009-2013, a fost învinsă în alegerile prezidențiale din 2016 de actualul presedinte american, Donald Trump.

Clinton nu a exclus niciodată posibilitatea de a candida din nou. Observatorii au crezut că o va face, în primul rând pentru o chestiune de răzbunare personală.

Potrivit publicației Wall Street Journal, dacă Clinton ar fi candidat, de data aceasta ar fi putut ajunge la Casa Albă, grație conștientizării greșelilor din trecut și a apărării sistemului de sănătate: o măsură pe care fostul Secretar de Stat a punctat-o mereu.

În timpul interviului la News12, i-a asigurat pe susținătorii săi : „Vreau ca oamenii să înțeleagă că voi continua să mă fac auzită. Ce este în joc în țara noastră, genul de lucruri care se întâmplă acum mă îngrijorează foarte mult.”

Clinton a mai spus că a vorbit cu mai mulți dintre colegii săi, din Partidul Democrat, care intenţionează să se lanseze în cursa de anul viitor la Casa Albă. „Le-am spus fiecăruia să nu considere nimic câştigat, chiar dacă avem o listă lungă de probleme reale şi de promisiuni nerespectate ale acestei administraţii, care merită subliniate”, a precizat ea, referindu-se la guvernul preşedintelui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *