camera

SUA – Camera Reprezentanţilor a votat împotriva situaţiei de „urgenţă naţională“

Externe

Majoritatea din Camera Reprezentanților a Congresului Statelor Unite a votat marţi împotriva „urgenţei naţionale” decretate de preşedintele american, Donald Trump, pentru a putea construi un zid antiimigraţie ilegală la frontiera cu Mexicul, scrie BBC News.

Rezoluția a obținut o majoritate confortabilă. Treisprezece republicani s-au alăturat democraților în respingerea urgenței naționale a lui Trump.

Deputații folosesc o prevedere din Legea privind situațiile de urgență națională pentru modifica decizia președintelui, dar este nevoie ca ambele camere să voteze în termen de 18 zile.

Votul final asupra acestei rezoluţii care vizează să pună capăt situaţiei de „urgenţă naţională” se va da în Senat, acolo unde republicanii au majoritatea. Dar mai mulți conservatori din partidul președintelui au anunțat că vor vota împotriva ‘urgenței’.

Totuși, decizia congresmenilor s-ar putea să nu aibă niciun efect deoarece Trump a anunțat că dacă rezoluţia este în final adoptată de cele două camere va face uz pentru prima dată de dreptul său de veto prezidenţial pentru blocarea ei. „Dacă voi face uz de veto? 100%”, le-a spus vineri preşedintele american jurnaliştilor aflaţi în Biroul Oval.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *