sua-ungaria

SUA și Ungaria se deosebesc de Rusia

Externe

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, vizitează Europa Centrală aliată la NATO, dar încercată de Putin.Pompey, s-a întâlnit la Budapesta, cu prim-ministrul maghiar, Orban și cu ministrul de externe Péter Szijjártó, care a spus:

„Despre Rusia există o ipocrizie incredibilă, în Europa de Vest: critici puternice, dar în același timp afaceri de milioane de euro între companiile occidentale și cele ruse. Statele Unite pot conta pe Ungaria ca un aliat militar”.

În ciuda acrobaticii verbale a șefului diplomației maghiare, conturile se întorc cu greu la Budapesta, în ceea ce privește relațiile cu Moscova și conflictele existente și potențiale din Europa Centrală și de Est. De asemenea, Pompey a subliniat sprijinul SUA pentru Ucraina, o chestiune care nu este în interesul Budapestei. Secretarul de Stat al SUA a comentat:

„Astăzi am discutat cu ministrul de externe, despre urgența susținerii Ucrainei în căutarea suveranității sale și a integrității teritoriale. Și, nu trebuie să-i permitem lui Putin să se pună între NATO și prietenii săi”. Maghiarii știu foarte bine, datorită istoriei lor, că Rusia nu va fi niciodată un prieten al libertății și suveranității națiunilor mici „.

Ungaria are de fapt o dispută deschisă cu Ucraina, pentru minoritatea maghiară din Regiunea Transcarpatia. Cauză, pentru care a căutat sprijinul lui Pompei și al Rusiei.

Guvernele american și maghiar, sunt absolut convergente pe suveranism și critică multilateralismul. Oponenții guvernului Orban au rămas dezamăgiți, deoarece Mike Pompeo ,nu a făcut nici un fel de critici împotriva măsurilor luate de executivul de la Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *