teodorovici

Taxa pe lăcomie – crează tensiuni

Social

ALDE cere modificarea Ordonanţei 114, a taxei pe lăcomie, pentru eliminarea taxelor pentru companiilor din energie. Şi taxele băncilor ar putea fi eliminate sau schimbate, liderul ALDE Călin Popescu urmând să se întâlnească, marţi, cu reprezentanţii băncilor, la Parlament. Şi comisia de buget-finanţe din Senat discută raportul pe Ordonanţa controversată, pentru a da un aviz.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, săptămâna trecută, la o întâlnire cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea.

În replică Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat la Digi 24: “Nimeni nu porneşte de la ideea preconcepută în a fi schimbat sau a nu fi schimbat ceva. Suntem deschişi la orice fel de discuţie, că vorbim de partea de energie, de bănci. Nu pornim de la ideea de a modifica din start ceva sau a nu modifica. Va trebui în primul rând să fie discutat la nivel de Coaliţie politică şi după aceea desigur şi în Guvern, sau în paralel, nu contează ordinea, ca să putem să spunem clar da, se modifică şi cum se modifică în cazul în care se modifică”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a cerut miniştrilor o analiză privind efectele acestei Ordonanţe. „Eu cred că nu trebuie să ne grăbim să venim anumite concluzii pe care le luam fiecare așa cum considerăm.

Eu cred că este important să dăm dovadă de flexibilitate. Totul este perfectibil, inclusiv o lege, dar eu am cerut tuturor miniștrilor pentru Ordonanța 114 să vină cu argumente justificate pentru a schimba anumite lucruri. După ce am toate aceste argumente, după ce văd ceea ce stă la baza modificărilor care sunt cerute, atunci vom lua o decizie pentru că eu cred că trebuie ca acestă decizie să se plieze pe realitate”, a spus Viorica Dăncilă, luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *