theresa may

Theresa May – a anunțat că va demisiona

Externe

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri în faţa deputaţilor din formaţiunea sa, Partidul Conservator, că va demisiona înainte de următoarea etapă de negocieri cu privire la Brexit, relevă un comunicat al biroului său de presă, relatează The Guardian.

“Se doreşte o nouă abordare, un nou leadership” pentru următoarea fază a negocierilor de Brexit, care urmează să stabilească viitoarea relaţie dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, le-a spus May deputaţilor, potrivit aceluiaşi comunicat. “Nu voi reprezenta un obstacol”, a menţionat ea.

Theresa May “a spus că nu va rămâne în funcţie în următoarea etapă a negocierilor de Brexit, cu alte cuvinte odată ce va fi aprobat acordul de retragere, va face loc altcuiva”, a explicat pentru BBC deputatul James Cartlidge, după întâlnirea premierului cu deputaţii conservatori.

Tot miercuri, Parlamentul Britanic a respins prin vot cele 8 alternative la Brexit, printre care și un nou referendum.

Luni, guvernul Marii Britanii a prezentat parlamentului un document care confirmă amânarea Brexit.

Inițial Brexit a fost fixat pentru 29 martie a anului curent. Săptămâna trecut May a solicitat UE să amâne data Brexit pe 30 iunie. Șefii statelor UE au adoptat pe 21 martie două scenarii ai amânării Brexit.

Până la 22 mai, în cazul care acordul pentru ieșirea țării din UE va fi aprobat de parlamentul britanic sau până pe 12 aprilie, în cazul în care parlamentul nu va oferi un vot pozitiv. Președintele Consiliului European a declarat că 12 aprilie, reprezintă momentul cheie pentru decizia Londrei de participare sau neparticipare la europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *