armata

UE va instrui 15.000 de militari ucraineni – Cartierul general va fi în Polonia

Externe

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să instruiască până la 15.000 de militari ucraineni, Reuters citând revista germană Der Spiegel.

Potrivit planului, ale cărui detalii finale vor fi negociate săptămâna viitoare la Bruxelles, Polonia va primi fonduri UE pentru a înfiinţa un cartier general pentru program, în timp ce unele operațiuni vor se vor desfășura în alte state UE, a adăugat Spiegel, citând surse UE.

Germania intenționează să ofere instruirea pentru trupe la un centru de simulare a luptelor, în timp ce inginerii, medicii și alți specialiști ucraineni vor fi, de asemenea, antrenați în țară, a precizat revista.
Cancelarul german, Olaf Scholz a declarat în august că Berlinul va instrui soldați ucraineni, în timp ce Danemarca a spus că va susține un proiect de instruire condus de britanici pentru 130 de militari.

Ministerul german al apărării a declarat că Germania este în contact strâns cu partenerii săi din UE în cadrul misiunii de instruire. „Sunt așteptate rezultate în curând, dar nu le putem anticipa”, a declarat luni un purtător de cuvânt al ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *