vouchere

Valoarea voucherelor de vacanță ar putea crește

Social

Guvernul vrea să crească valoarea voucherelor de vacanță de la 1450 de lei la 2.080 de lei, pentru cei care își iau concediul în extrasezon, adică în lunile de primăvară și toamnă, conform unei propuneri a Ministerului Turismului.

Beneficiarii pot opta pentru vacanța în lunile octombrie – noiembrie și martie – aprilie, când de regulă se înregistrează un număr redus de turiști, și vor primi vouchere majorate.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif: “Ne-am gândit să suplimentam această sumă la 2080 de lei deci oamenii pot să opteze dacă vor să își petreacă concediul doar în acea perioadă o să aibă o suma mai mare”.

Măsura ar veni ca o gură de oxigen pentru proprietarii de hoteluri și pensiuni, care ar avea turiști tot timpul anului.
Propunerea respectivă urmează să fie discutată în perioada următoare cu patronatele din domeniu și ar putea fi aplicată de anul viitor.

Și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici a declarat, sâmbătă, la Deva, că o discuţie despre majorarea valorii voucherelor de vacanţă în extrasezon a fost iniţiată cu operatorii de turism.

”Avem o idee legată de voucherele de vacanţă, în extrasezon. Ştiţi că noi astăzi dăm 1.450 lei pentru sezon şi am spus să verificăm dacă operatorii de turism ar dori, desigur şi cei care beneficiază de aceste facilităţi, şi de extindere a sezonului, să spunem aşa, şi să alocăm 2.080 lei. Este o discuţie în derulare”, a declarat Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *