juan guaido

Venezuela – Guaido anunță grevă generală după întâlnirea cu sindicatele

Externe

Liderul opoziției venezuelene, Juan Guaidò ,recunoscut ca președinte interimar în 50 de țări din întreaga lume, a anunțat o „grevă generală” de a exercita presiuni asupra președintelui Nicolas Maduro. Decizia a fost luată după întâlnirea cu sindicatele angajaților publici, scrie Globo Vision.

Cu toate acestea, lucrătorii de stat vor decide cum și când, a adăugat Guaidō: „90% dintre functionari și muncitori sunt în favoarea a trei lucruri, alegeri libere, încetarea uzurpării și tranziției. Momentul este acum, acesta este un apel pentru a înceta colaborarea cu această dictatură „.

„Sâmbătă ne întoarcem în strădă, pe întreg teritoriul Venezuelei, ne aflăm într-un proces ireversibil care ne va conduce spre libertate”, a adăugat el, relansând apelul la manifestare.

Juan Guaido a părăsit Venezuela în urmă cu câteva săptămâni prin ignorarea unei interdicţii de călătorie impusă de Curtea Supremă de Justiţie.
Administraţia Nicolas Maduro a avertizat că liderul opoziţiei riscă să fie arestat.

În ultimele zile, el a vizitat mai multe ţări sud-americane pentru a găsi sprijin pentru campania sa de a forma un guvern de tranziţie şi de a-l înlătura pe Maduro, pe care îl consideră un uzurpator.

La întoarcerea lui Guaido în Venezuela, Maduro a transmis că „nu va permite nimănui să întrerupă pacea din Venzeuela”. Actualul preşedinte a convocat demonstraţii „anti-imperialiste” pe teritoriul ţării sâmbătă, când sunt programate şi protestele convocate de Guaido.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *