venetia

Veneția impune taxă de vizitare pentru “turiștii de o zi”

Lifestyle

Începând cu luna mai, turiștii care vor vizita Veneția pentru o zi, vor plăti o taxă de 3 euro.

Consiliul local a decis să adopte o taxă de intarare în Veneția, deoarece vizitele de o zi nu aduc beneficii restaurantelor și barurilor locale, iar costul curățării spațiilor publice crește cu fiecare an.

Autorităţile locale spun că 70 la sută dintre cei care vizitează Veneţia nu plătesc cazare în oraşul din lagună şi cheltuiesc foarte puţin.

“În 2019 se va aplica tuturor vizitatorilor, comercianților și transportatorilor o taxă fixă de 3 euro pentru vizitarea orașului Veneția, dar începând cu 1 ianuarie 2020 valoarea taxei va fi mai mare, de până la 10 euro. Obiectivul prevederii este de a reglementa sosirea în oraș în funcție de presiunea turistică, pentru a asigura viabilitatea locuitorilor.

Contribuția va servi la reducerea costurilor pentru operațiunile de curățare și de îndepărtare a deșeurilor, întreținerea băncilor, podurilor și a patrimoniului”, se arată într-un comunicat de pe site-ul Primăriei Veneția.

”Această inițiativă este unică în lume, este prima dată când cineva a îndrăznit să facă ceva atât de important pentru a ajuta în administrarea unui oraș”, susține primarul Luigi Brugnaro.

Exceptați de la plata taxei vor fi mai multe categorii de turiști, printre care și cei care sunt cazați la un hotel, copiii sub 6 ani, persoanele care trăiesc, lucrează sau studiază în Veneția și rudele acestora.
Amenda pentru neplata taxei va avea valoarea de 450 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *