armament

Elveția și SUA – accord pentru cercetarea și dezvoltarea armamentului

Externe

Acordul a fost semnat pentru a consolida claborarea cu Statele Unite în domeniul de dezvoltare al armentului.

Elveția își consolidează cooperarea cu SUA în domeniul cercetării și dezvoltării de armament. La reuniunea sa din 13 februarie 2019, Consiliul Federal a aprobat acordul respectiv. Obiectivul principal al acestei colaborări este elaborarea în comun a proiectelor de cercetare.

Dezvoltarea ulterioară a tehnologiilor utilizabile în următorii ani, la nivel civil și militar, va avea un impact puternic asupra eficienței operaționale și vulnerabilității sistemelor-cheie ale armatei.

De exemplu, utilizarea tehnologiei moderne de senzori și informații va crește în mod semnificativ. Pentru a nu fi prinsă nepregătită, Elveția trebuie să monitorizeze îndeaproape progresul tehnologic și, să cunoască nivelul de dezvoltare și eficacitate al sistemelor conexe, promovând în același timp schimbul cu alte state.

O colaborare consolidată cu institutele americane de cercetare, permite Elveției să profite de transferul abilităților și experienței în domenii tehnologice, necesare pentru o evaluare aprofundată, a sistemelor viitoare ale armtei, precum și pentru protecția NBC, (nucleară, biologică şi chimică).

Consiliul Federal i-a acordat șefului armamentului, autorizația de semnare a acordului, care va intra în vigoare cu semnătura ambelor state participante și, va fi valabilă timp de 20 de ani.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *