FIFA

FIFA a anunţat o nouă Cupă Mondială a Cluburilor – din 2025

Sport

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat, duminică, organizarea unei noi Cupe Mondiale a Cluburilor în luna iunie 2025, la care şi-au asigurat participarea mai multe cluburi europene, precum Manchester City, Real Madrid sau Paris Saint-Germain, informează AFP.

Competiţia se va desfăşura în Statele Unite în perioada 15 iunie-13 iulie 2025, cu un an înainte de Cupa Mondială organizată în SUA, Canada şi Mexic, şi va reuni 32 de echipe de club repartizate în opt grupe. Faza grupelor va fi urmată de o fază finală care va debuta cu optimile de finală.

Competiţia va reuni cluburi din fiecare din cele şase confederaţii internaţionale: CAF (Africa) va avea patru echipe, precum AFC (Asia) şi CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe), UEFA (Europa), 12 locuri, CONMEBOL (America de Sud) va participa cu şase, iar OFC (Oceania), cu o echipă.

Pentru Europa, patru locuri sunt atribuite câştigătoarelor Ligii Campionilor 2021 (Chelsea), 2022 (Real Madrid), 2023 (Manchester City) şi 2024.
Opt echipe au validat participarea lor graţie clasamentului UEFA, între care PSG, Bayern Munchen, Inter Milano, FC Porto sau Benfica.

Este „o veste absolut fantastică, PSG este deja calificată pentru cel mai mare şi important turneu al cluburilor din lume”, a comentat o sursă apropiată de clubul francez, adăugând că va garanta pentru PSG „noi câştiguri importante”.
Totodată, FIFA a anunţat o nouă competiţie globală la nivel de cluburi, care va fi cunoscută drept Cupa Intercontinentală. Întrecerea va avea o structură similară cu actualul format al Cupei Mondiale a Cluburilor şi va reuni campioanele confederaţiilor continentale. Campioana Europei va intra direct în finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *