Guvernul vrea ca săptămâna viitoare să înceapă etapa a doua de vaccinare

Politica Actualitate

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că deși campania de vaccinare anti-COVID-19 a început într-un ritm lent, numărul vaccinărilor a crescut începând de luni, iar ritmul este bun. În acest context, șeful Guvernului a declarat că de la jumătatea săptămânii viitoare ar trebui să înceapă a doua etapă de vaccinare.

„Campania de vaccinare început mai lent, dar am văzut că ieri aveam deja 230 de centre care funcţionau şi cred că ritmul acesta este cel bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează, şi cred că am început să avem un ritm – ajungem la 20.000 de vaccinuri pe zi – care este foarte bun în această perioadă.

Dar, repet, trebuie să accelerăm acest ritm, pentru că, ştiţi foarte bine, intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare, ceea ce înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor – e vorba de 932 de centre.

Şi aici este nevoie de susţinerea dumneavoastră, de suportul dumneavoastră, de implicarea dumneavoastră, direct, în fiecare comunitate, ca reprezentanţi ai guvernului, şi este nevoie să arătăm profesionalism, dar să o facem şi cu celeritate. Trebuie să avem aceste centre funcţionale cât mai repede ca să putem să distribuim aceste vaccinuri, să ajungă la toţi cetăţenii”, a declarat premierul în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *