Ministerul Afacerilor Externe

MAE  anunță că românii pot călători fără viză în Mongolia – în scop turistic

Social

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia autorităţilor din Mongolia de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, posesori de paşapoarte simple.
Astfel, începând cu anul 2023, România figurează, alături de alte 33 de state, din Uniunea Europeană, dar şi din alte regiuni, pe lista statelor ai căror cetăţeni sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii vizei pentru a călători în scop turistic în acest stat.

MAE informează că, potrivit datelor comunicate public de către autorităţile din Mongolia, perioada pentru care cetăţenii români pot călători fără viză este de maximum 30 de zile.
Mai multe informaţii sunt disponibile accesând următorul link: https://mfa.gov.mn/en/temporary-exemption-from-visa-requirements-for-citizens-of-some-countries-to-visit-mongolia/.

Reprezentarea diplomatică a României în Mongolia este asigurată de Ambasada României la Beijing (datele de contact sunt disponibile la această adresă de internet http://beijing.mae.ro/). MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care doresc să călătorească în Mongolia de a consulta secţiunea Condiţii de călătorie de pe pagina de internet a MAE (http://www.mae.ro/travel-conditions), unde sunt disponibile informaţii detaliate cu privire la regimul de călătorie în străinătate al cetăţenilor români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *