Papa Francisc – „Să ne gândim la copiii ucraineni care nu pot zâmbi”

Actualitate

Papa Francisc le-a cerut, miercuri credincioşilor să-şi amintească de copiii ucraineni care nu mai pot zâmbi şi suferă de frig de Crăciun anul acesta, scrie presa italiană.

“Să ne gândim la copiii mulţi din Ucraina care suferă, suferă atât de mult, din cauza acestui război”, a declarat papa Francisc la sfârşitul audienţei sale generale săptămânale de la Vatican.

„La această sărbătoare a Domnului care devine copil, să ne gândim la copiii ucraineni”, a continuat Papa Francisc .
„Majoritatea celor pe care i-am văzut aici nu reuşesc să zâmbească, iar când un copil își pierde capacitatea de a zâmbi este grav. Aceşti copiii poartă în suflet tragedia acestui război, care este atât de inuman, atât de dur. Să ne gândim la poporul ucrainean de acest Crăciun – fără lumină, fără încălzire, fără lucruri esenţiale de care au nevoie pentru a supravieţui . Și să ne rugăm Domnului să le aducă pace cât mai curând”, spus el.

„Vocea lui Dumnezeu nu se impune, este discretă, respectuoasă și tocmai din această cauză este liniștitoare”, a mai spus Papa Francisc. Și numai în pace putem pătrunde adânc în noi înșine și recunoaște dorințele autentice pe care Domnul le-a pus în inimile noastre”. Pentru credincioși, a amintit Papa, „Cuvântul lui Dumnezeu nu este pur și simplu un text de citit, este o prezență vie, lucrarea Duhului Sfânt care mângâie, instruiește, dă lumină, putere, înviorare și poftă de viață”.

Săptămâna trecută, Suveranul Pontif a îndemnat credincioşii să “îşi reducă cheltuielile” de sărbători şi cadourile de Crăciun pentru a face astfel economii care să fie donate locuitorilor din Ucraina care să îi ajute să treacă peste lipsa de căldură şi hrană din această iarnă. De asemenea, Vaticanul a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a trimite haine călduroase pentru populaţia din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *