Polonia propune Uniunii Europene să interzică importurile de diamante și GPL din Rusia

Actualitate

Polonia a propus ca noile sancţiuni ale Uniunii Europene contra Moscovei ca urmare a invaziei ruse în Ucraina să includă o interdicţie asupra diamantelor şi gazului petrol lichefiat (GPL) şi a cerut alinierea sancţiunilor împotriva Belarusului cu cele contra Rusiei, transmite agenţia Reuters.

Propunerea, consultată de agenţia de presă britanică, solicită interzicerea importurilor europene de diamante ruse şi aplicarea de sancţiuni individuale companiei ruse Alrosa. Vânzarea acestor diamante a adus bugetului Rusiei 4,5 miliarde de dolari în 2021.

”Alrosa a sprijinit forţele militare ruse şi eforturile militare ale Rusiei în Ucraina, atât direct, cât şi indirect, timp de mulţi ani”, indică propunerea poloneză.
Uniunea Europeană, care a adoptat deja 11 seturi de sancţiuni contra Moscovei de la începerea invaziei ruse în Ucraina în februarie anul trecut, ar trebui să interzică şi furnizarea de servicii de IT şi comunicaţii către entităţi din Rusia, printre care software, servicii de securitate cibernetică şi alte servicii IT, susţine Polonia.

De asemenea, UE ar trebui să înceteze a mai cumpăra GPL rusesc, arată propunerea poloneză, pentru a proteja integritatea şi transparenţa pieţei europene de GPL şi pentru evitarea perturbării condiţiilor de concurenţă loială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *