Situaţia la frontieră – în ultimele 24 de ore

Social

“În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 21.800 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 15.500 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.900 persoane cu 7.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 11.900 persoane cu 7.700 mijloace de transport”, informează, într-un comunicat de presă, polițiadefrontiera.ro

“În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi pe fâşia de frontieră.

Zilnic, aproximativ 4.200 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 13.000 de persoane şi 9.400 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.500 de persoane cu 4.600 mijloace de transport.

Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurilor dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

* 38 fapte ilegale (10 infracţiuni şi 28 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

* au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 150.900 lei;

* valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.700 lei;

* nu s-a permis intrarea în ţară pentru 3 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 2 cetăţeni români din diferite motive legale”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *