elevi

Un număr record de elevi din Sectorul 1 vor beneficia de programele”Grădiniţa de Vacanţă” şi „Şcoala de Vară”

Social

Părinţii preşcolarilor şi elevilor din Sectorul 1 nu trebuie să îşi mai facă griji că nu au cu cine să îşi lase copiii în zilele lucrătoare din perioada vacanţei de vară. În acest an un număr fără precedent de preşcolari şi elevi de şcoală primară din această zonă administrativă vor beneficia de programele „Grădiniţa de Vacanţă” şi „Şcoala de Vară”, iniţiate şi finanţate de administraţia locală a Sectorului 1, anunță Primăria într-un comunicat.

“În concret, 2255 de copii de vârstă preşcolară vor beneficia de programul „Grădiniţa de Vacanţă”, faţă de 1708 în anul 2022, şi 1200 de elevi vor beneficia de programul „Şcoala de Vară”, faţă de 390 de elevi anul trecut.

Aceştia vor beneficia, în perioadă 01 iulie – 31 august 2023, în fiecare zi lucrătoare între orele 08:00-17:00, de supravegherea unor cadre didactice specializate, de mese calde/gustări şi vor participa la activităţi educativ – recreative specifice vârstei lor.

„În Sectorul 1 avem o veste bună pentru părinţi. În acest an un număr fără precedent de preşcolari şi elevi de şcoală primară vor beneficia de programele ‘Grădiniţa de Vacanţă’ şi ‘Şcoala de Vară’, iniţiate şi finanţate de administraţia locală a Sectorului 1. Astfel, copiii vor afla lucruri noi despre cultură, artă şi civilizaţie, obiceiuri şi tradiţii de pe toate continentele lumii, se vor juca, vor experimenta lucruri interesante din ştiinţă, vor programa roboţei, vor face mişcare şi vor petrece timp în aer liber. Asta în ciuda situaţiei dezastruoase din Educaţie care este resimţită şi la nivel local. A început o nouă săptămână în şcoli sub semnele haosului. Impostura şi amatorismul cocoţate în Guvern decid acum viitorul copiilor noştri. Sunt şi eu părintele a patru copii. Sunt şi eu, la fel că mulţi părinţi, afectată de greva cadrelor didactice. Aceasta stare de incertitudine trebuie să înceteze rapid, iar Guvernul trebuie să găsească urgent resursele necesare”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

15 grădiniţe din Sectorul 1 s-au înscris în programul „Grădiniţa de Vacanţă”
În această vară proiectul educaţional „Grădiniţa de vacanţă” – Pachet de Servicii educaţionale şi sociale pentru preşcolari se va derula pentru un număr de 2255 preşcolari din 15 grădiniţe din Sectorul 1, după cum urmează: Grădiniţa Nr. 42, Grădiniţa Nr. 44, Grădiniţa Nr. 46, Grădiniţa Nr. 50, Grădiniţa Nr. 52, Grădiniţa Nr. 97, Grădiniţa Nr. 116, Grădiniţa Nr. 122, Grădiniţa Nr. 206, Grădiniţa Nr. 222, Grădiniţa Nr. 248, Grădiniţa Nr. 252, Grădiniţa Nr. 281 „Steaua”, Grădiniţa Nr. 283 şi Şcoala Gimnazială Nr. 183.

Administraţia locală a alocat pentru implementarea acestui program 14.274.750 lei. Este vorba despre 150 lei/zi/preşcolar, din care 30 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru hrană şi 120 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru activităţile educaţionale.

Menţionăm faptul că din cele 2255 locuri se vor rezerva 25 de locuri pentru preşcolarii cu cerinţe educaţionale speciale. Pentru aceştia costul total va fi de 215 lei/zi/preşcolar, din care 30 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru hrană şi 185 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru activităţile educaţionale.
Programul „Grădiniţa de Vacanţă”, în cifre:
* În anul 2017: 350 de preşcolari au desfăşurat activităţi educative în cadrul a cinci unităţi de învăţământ preşcolar de stat de pe raza Sectorului 1;

* În anul 2018: 650 de preşcolari au desfăşurat activităţi educative în cadrul a opt unităţi de învăţământ preşcolar de stat de pe raza Sectorului 1;
* În anul 2019: 725 de preşcolari au desfăşurat activităţi educative în cadrul a opt unităţi de învăţământ preşcolar de stat de pe raza Sectorului 1;
* În anul 2020: 825 de preşcolari au desfăşurat activităţi educative în cadrul a şapte unităţi de învăţământ preşcolar de pe raza Sectorului 1;
* În anul 2021: 678 de preşcolari au desfăşurat activităţi educative în cadrul a cinci unităţi de învăţământ preşcolar de pe raza Sectorului 1;

* În anul 2022: 1708 de preşcolari au desfăşurat activităţi educative în cadrul a paisprezece unităţi de învăţământ preşcolar de pe raza Sectorului 1.
„Şcoala de Vară” se va desfăşura în 11 unităţi de învăţământ Comunicat de presă – Primăria Sectorului 1
În acest an 1200 de elevi din 11 unităţi de învăţământ din Sectorul 1 vor beneficia de programul „Şcoala de Vară”. Unităţile de învăţământ care au dorit să participe la program în această vară sunt următoarele: Şcoala Gimnazială Nr.162, Şcoala Gimnazială Nr. 178, Şcoala Gimnazială Nr. 181, Şcoala Gimnazială Nr. 183, Şcoala Gimnazială Nr. 184, Şcoala Gimnazială Nr. 192, Şcoala Gimnazială Nr. 7, Şcoala Gimnazială „Uruguay”, Liceul Greco Catolic „Timotei Cipariu”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Costescu” şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”.

Pentru implementarea programului „Şcoala de Vară” din acest an, administraţia locală a alocat de la bugetul local 150 lei/zi/copil, din care vor fi alocaţi 30 lei/zi/copil pentru hrană (mic dejun, prânz, gustare), respectiv 120 lei/zi/preşcolar pentru activităţile educaţionale.

IMPORTANT: Atât pentru pentru programul „Grădiniţa de Vacanţă”, cât şi pentru programul „Şcoala de Vară”, perioada de înscriere a preşcolarilor şi a elevilor este decisă de către conducerea fiecărei unităţi de învăţământ în parte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *